Ferencvaroš savladao Ludogorets i u gostima i prošao dalje, Swierczok tragičar domaćih

Prvak Mađarske je upisao pobjede u obje utakmice

Ferencvaroš savladao Ludogorets i u gostima i prošao dalje, Swierczok tragičar domaćih

S. Pašalić

Nogometaši Ferencvaroša su i u uzvratnoj utakmici prvog pretkola Lige prvaka savladali na gostovanju Ludogorets sa 3:2 i prošli u narednu fazu takmičenja.

Prvak Mađarske je u prvoj utakmici slavio sa 2:1, a iako je Ludogorets bio favorit u uzvratu, gosti su ipak stigli do pobjede i u ovoj utakmici i sa ukupnim rezultatom 5:3 prošli dalje.

Poveli su gosti u 17. minuti golom Kharatina, a samo četiri minute kasnije su stigli i do drugog gola, a strijelac je bio Skvarka.

Ludogorets je ipak tri minute nakon toga golom Terzieva uspio smanjiti na 2:1, a u 29. minuti je već imao sjajnu priliku da stigne do izjednačenja, ali je Swierczok pokušao popularnom Panenkom savladati golmana Ferencvaroša, ali je on uspio odbraniti njegov udarac.

To se osvetilo domaćima koji su u 48. minuti primili i treći gol, a strijelac je bio Nguen. Ludogorets je u 69. minuti uspio smanjiti na 3:2 nakon što je Heister postigao autogol, ali do kraja nije više ništa uspio uraditi.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Eldar Ćivić nije ulazio u igru u ekipi Ferencvaroša.

Zanimljivo je bilo na utakmici između Rige i Dundalka. Prva utakmica je završila rezultatom 0:0, a isti rezultat je bio i u drugoj utakmici pa su se na kraju igrali produžeci, a stiglo se i do penala. Nakon sedam serija izvođenja bolje je bila ekipa Dundalka i prošla dalje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

AIK Stockholm je uspio nadoknaditi 2:1 iz prve utakmice protiv Ararat Armenije i u uzvratu je stigao do pobjede 3:1 i prošao u narednu rundu takmičenja.

Qarabag je savladao albanskog predstavnika Partizani sa 2:0 i prošao dalje, a prolazak dalje je obezbijedio i Rosenborg koji je slavio sa 4:0 nakon što je i prvu utakmicu dobio sa 2:0.

Top Komentari

bistrik87
Il je Fener opasan il je Ludogorec otanjio
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi