Ferguson će nakon dugo vremena ponovo sjesti na klupu Uniteda

Obilježavanje trostruke krune u maju

Ferguson će nakon dugo vremena ponovo sjesti na klupu Uniteda

Edmir Škorić

Škotski stručnjak Sir Alex Ferguson ponovo će sjediti na klupi Manchester Uniteda.

Iako bi navijači ovog slavnog kluba voljeli više od svega da Ferguson ponovo bude trener, to je naravno nemoguće i ovaj trofejni stručnjak ipak je mlađima prepustio svoje mjesto.

Međutim, u maju se navršava 20 godina od trostruke krune Uniteda, pa će događaj biti obilježen utakmicom između legendarnih timova Crvenih vragova i Bayerna, koji su 1999. godine igrali finale Lige prvaka na Nou Campu.

Tada je junak Uniteda bio Ole Gunnar Solskjaer, koji danas vodi Crvene vragove s klupe i u 12 mečeva je upisao 10 pobjeda, remi i poraz.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Itekako se radujem tom specijalnom danu na Old Traffordu. Ovo će biti sjajna prilika da vidim neka dobro poznata lica i zajedno podržimo rad fondacije Manchester Uniteda", izjavio je Ferguson.

Fergie je 99' Unitedu donio Premier ligu, FA kup i Ligu prvaka i daleko je najtrofejniji trener kojeg je United imao. U 27 godina je kao trener Crvenih vragova osvojio 13 titula Premier lige, pet FA kupova i dvije Lige prvaka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi