Ferguson: Leicester me podsjeća na moj United

Legendarni Fergie o Lisicama

Ferguson: Leicester me podsjeća na moj United

Legendarni menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson istakao je za britanske medije kako bi Leicester trebao postati novi prvak Engleske.

"Leicester je najbolji tim u dosadašnjem dijelu sezone. Neiskusni su, ali imaju nevjerovatnu energiju i zajedništvo koje nagovještava da će uspješno proći kroz sve ovo. Zaslužuju titulu", rekao je Ferguson, koji je potom uporedio Lisice sa Unitedom:

"Leicester me podsjeća na jednu moju generaciju u Manchester Unitedu. Pobijedili su nekoliko utakmica sa 1:0, a sjećam se da smo i mi jedne sezone na čak osam utakmica slavili tim rezultatom i osvojili ligu. Takve pobjede su jako važne, jer se tada pokaže kakav ste kolektiv".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Interesantno je što kod Leicestera nisam primijetio nikakvu nervozu. Ne plaše se situacije u kojoj se nalaze i sjajno ih je gledati", zaključio je Ferguson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi