Ranieri: Čak je i Papa pitao za Leicester

Menadžer Leicestera nije krio oduševljenje

Ranieri: Čak je i Papa pitao za Leicester

Endin Čaušević

Menadžer Leicestera Claudio Ranieri izjavio je da je jako ponosan na svoju ekipu zbog partija koje pružaju u ovoj sezoni engleske Premier lige.

Leicester lagano ide prema tituli prvaka Engleske i ove godine ovaj klub je najveća senzacija u Evropi. Menadžer ove ekipe izjavio je da je sada cijeli svijet čuo za Leicester, te da je čak i papa pitao za ovaj klub.

"Bio sam nedavno u Italiji i tamo svi pričaju o Leicesteru. Gledao sam i emisiju u kojoj su papu Franju pitali za Leicester, a on je čak i na karti pokazao gdje se nalazi ovaj grad. To je bio veoma poseban trenutak za mene", rekao je Ranieri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ranier je dodao da prošle godine u ovo vrijeme malo ko van Evrope je znao za Leicester, a sada cijeli svijet prati njegov tim i bodri ga da osvoji titulu prvaka Engleske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi