Ferguson se rijetko javi, ali Riđi nindža je zaslužio ovako emotivnu poruku

Dan kada je debitovao Scholes

Ferguson se rijetko javi, ali Riđi nindža je zaslužio ovako emotivnu poruku

Edmir Škorić

Paul Scholes je na današnji dan 1994. godine debitovao za Manchester Untied i nedvojbeno je jedna od najvećih legendi slavnog engleskog kluba.

Prošle su čak 24 godine od tog dana, ali on je toliko poseban u historiji Uniteda da se odlučio od svoje bolesti drugi put u javnosti oglasiti veliki Sir Alex Ferguson, koji je imao tu čast da trenira Scholesa svih tih godina.

Scholes je u dresu Manchestera igrao do 2013. godine i za engleski klub je dao 107 pogodaka na 499 mečeva, osvojivši pritom 11 naslova engleskog prvaka, tri FA kupa, dva Liga kupa, dva naslova Lige prvaka...

"Kada nam se s 13 godina pridružio kao mali dječak, bilo je sumnji da će nastaviti da raste. Na sreću, izrastao je i postao je veliki igrač. Imao je apsolutno fantastičnu karijeru. Imao je problema s povredama, a da nije, uvjeren sam da bismo ga stavljali u bok sa Sir Bobbyjem. Nevjerovatno je šta je sve napravio u karijeri igravši za United", kazao je Ferguson.

"Bio je savršen u svakom pogledu i bez obzira koliko značajnih igrača smo imali u prošlosti, Paul je u samom vrhu", dodao je škotski stručnjak.

"Uostalom, ako igrači kao što su Xavi, Pirlo ili Iniesta kažu da ste vjerovatno jedan od najboljih engleskih igrača svih vremena, onda je i to neko posebno priznanje", kaže Fergie.

Fergie je sve manje u medijima od kako se razbolio, ali popularni Riđi nindža ga je natjerao da se javi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi