Fudbaleru Real Madrida se spremalo najgore: "Rekli su mi da više nikad neću zaigrati, a onda..."

Sve je okrenuo u svoju korist

Fudbaleru Real Madrida se spremalo najgore: "Rekli su mi da više nikad neću zaigrati, a onda..."

Admin Čaušević

Prošle sezone je bio totalno otpisan, Florentino Perez ga je želio prodati pod svaku cijenu, ali je uspio okrenuti stvari u svoju korist te je nezamjenljiv u sastavu Reala.

Ferland Mendy je prije nekoliko godina ispričao je da mu je rečeno da više nikada neće igrati fudbal nakon operacije kuka jer je kao 15-godišnjak ostao u invalidskim kolicima.

"Kada sam imao 15 godina, operisao sam kuk", počeo je lijevi bek svoju priču te nastavio: "Rečeno mi je da više neću igrati fudbal"

"Proveo sam neko vrijeme u invalidskim kolicima, zatim šest ili sedam mjeseci u bolnici na rehabilitaciji kako bih ponovno naučio hodati i sada sam u Real Madridu. To je stvarno nevjerovatno."

Mendy se pridružio Lyonu u junu 2017. iz francuskog drugoligaša Le Havrea, a u to vrijeme je bio proglašen za najboljeg lijevog beka Ligue 1.

Nakon sjajnih igara u Francuskoj prešao je u Real Madrid za 50 miliona. Trebalo mu je pet godina da konačno stasa i da postane nezamjenljivi dio ekipe.

Oglasi

Mendy je unazad godinama bio samo statista, međutim u minuloj takmičarskoj godini dečko koji praktično nije mogao ni hodati je postao nezamjenljiv u ekipi.

Francuski lijevi bek je odigrao svaki susret nokaut faze Lige prvaka i dao je veliki doprinos u osvajanju 15. titule prvaka Evrope. To dovoljno govori koliko mu Carlo Ancelotti vjeruje.

Prošlog ljeta kada su igrači iz Evrope masovno odlazili u Saudijsku Arabiju Mendyja su javno odbili. Uradio je to Al Fateh.

"Hvala vam, ali ga zadržite u svom timu", poručili su tada iz Al Fateha što je sigurno dodatni udarac za samopouzdanje ovog fudbalera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, pokazao je mentalno jako snažan. Saudijsko poniženje ga nije pokolebalo. Naporno je radio te je postao nezamjenljiv član najboljeg tima današnjice.

Sjajnim igrama zaslužio je i poziv u reprezentaciju Francuske i to nakon dvije godine odsustva te će nastupati za Trikolore na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi