Perez gledao Nijemce, ujutro odmah obavio poziv: "Moraš doći u Madrid"

Bar je probao

Perez gledao Nijemce, ujutro odmah obavio poziv: "Moraš doći u Madrid"

Edmir Škorić

Svaki ljubitelj fudbala jedva je dočekao 14. juni i početak Eura, koji nam je na startu donio golijadu jer je Njemačka u Minhenu sa 5:1 savladala Škotsku, a pojedini fudbaleri domaće selekcije oduševili su sve svojim perfektnim nastupom.

Njemačka se ne smatra glavnim favoritom za osvajanje Eura, ali svakako je među nekoliko kandidata i kao domaća selekcija ima velika očekivanja. Rezultati Njemačke u posljednje vrijeme nisu bili najbolji, ali ako se po jutro dan poznaje...

Mnogi su pokazali klasu, Jamal Musiala i Florian Wirtz su dobili brojne pohvale, ali ipak su svi posebno hvalili iskusnog Tonija Kroosa, veznjaka Real Madrida koji je nedavno najavio kraj karijere nakon Eura. Prethodno je Kroos završio s reprezentacijom, ali se ipak vratio da pomogne da se na prvenstvu ostvari što bolji rezultat.

U 34. godini Kroos briljira. Nakon osvojene La Lige i Lige prvaka, protiv Škotske je odigrao maestralan meč. Za 90 minuta imao je 102 dodavanja, a pazite sad - 101 dodavanje je bilo precizno, pogriješio je samo jednom.

Niko nije ostao ravnodušan na to, pa ni predsjednik Real Mdarida Florentino Perez, koji je nazvao svog omiljenog igrača jutro nakon utakmice i kazao mu: "Moraš opet doći u Madrid, ne možeš otići sada kada ovako dobro igraš". Perezove riječi su bile u šali, ali sigurno je da ne bi imao ništa protiv da se Nijemac vrati i odigra bar još jednu sezonu u kraljevskom dresu.

Oglasi

Kroos se zahvalio Perezu, rekao mu da će se uvijek rado vraćati u Madrid, da je to njegov dom, ali da nema namjeru promijeniti odluku. Želi maksimalno da uživa u ovih nekoliko sedmica i da na najbolji način završi blistavu karijeru, a nakon toga slijedi godina odmaranja i uživanja s porodicom.

Međutim, ima ozbiljne planove u budućnosti, pošto namjerava da radi kao trener, a mogao bi početi u omladinskom pogonu Reala.

Nijemci će igrati u grupi još sa Mađarskom i Švicarskom i ne bi trebali imati problema u želji da prođu dalje, a prave ispite imat će tek u nokaut fazi.

Inače, Euro se nastavlja danas sa tri dobre utakmice. Kreće duelom Mađarske i Švicarske koji je počeo u 15 sati, u 18 sati derbi dana Španija - Hrvatska uz live na SportSportu, a za kraj dana Italijani se susreći s Albanijom.

Slijedi mjesec dana sjajnog fudbala i velikog uživanja, a ko će na kraju doći do trofeja, ostaje da se vidi. Kladionice najveće šanse daju Englezima i Francuzima, no niko ne smije otpisati ni Njemačku, Španiju, Portugal, Hrvatsku, Italiju, Nizozemsku...

Oglasi

Oproštajna poruka Tonija Kroosa

"17. jula, 2014., dan mog predstavljanja u Real Madridu, dan je koji je promijenio moj život. Život mene kao nogometaša, ali posebice kao čovjeka. Bio je to početak novog poglavlja u najvećem klubu na svijetu. Danas, 10 godina kasnije, na kraju sezone to poglavlje dolazi svom kraju", započeo je Kroos.

"Istovremeno, ova odluka znači i da će karijera mene kao profesionalnog nogometaša završiti ovog ljeta nakon Europskog prvenstva. Kao što sam uvijek govorio, Real Madrid je i uvijek će biti posljednji klub za koji sam igrao."

"Sretan sam i ponosan, to je ono što je u mojoj glavi i u mom srcu. Ovo je pravo vrijeme za odluku. Uvijek sam htio završiti karijeru dok sam na vrhuncu svojih izvedbi. Odsad mi je samo jedna stvar na pameti i ništa to neće promijeniti. Idemo po 15. titulu u Ligi prvaka. Hala Madrid!"

Za Real je Kroos odigrao 465 utakmica, postigao je 28 golova i dodao 99 asistencija. Prije Reala igrao je još za Bayern i Bayer. Ima čak šest trofeja Lige prvaka, od čega ih je pet osvojio s Realom. Bio je 2014. godine svjetski prvak s Njemačkom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SactownCali
Cuj moras hehehe
0 0
Tutumaca
Stari serator
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti