Guardiola se prepao moćnog Pereza, pa zvijezdi zaprijetio: "Ako želiš da odeš u Real..."

Predsjednik Reala ne miruje

Guardiola se prepao moćnog Pereza, pa zvijezdi zaprijetio: "Ako želiš da odeš u Real..."

Edmir Škorić

Dolazak Kyliana Mbappea ovog ljeta u Madrid mogao bi biti samo početak gradnje novih Galaktikosa pod Florentinom Perezom i pravo je pitanje hoće li u budućnosti iko moći da parira ovako moćnom Realu.

Slijedi polako smjena generacije u Madridu. Toni Kroos odlazi, otišli su ranije Marcelo, Ramos, Ronaldo i Benzema, sljedećeg ljeta vjerovatno i Luka Modrić, Nacho Fernandez također, ali se Perez pobrinuo da pronađe vrhunske mlade igrače koji će u budućnosti Real činiti jačim nego ikad.

Jude Bellingham se ispostavio savršenim potpisom, Arda Guler također, Vinicius i Rodrygo smatraju se najboljim ofanzivcima na svijetu, ne treba trošiti riječi na Mbappea, a brazilsko čudo Endrik, koji ima samo 18 godina, tek će pokazati kakva je golgeterska mašina.

Na tome Perez ne staje. Namjerava idućega ljeta potpisati Floriana Wirtza iz Bayer Leverkusena, a ne prestaje se maštati o tandemu Mbappe - Haaland. Da li je realno da u ovako strašan napad dođe i Norvežanin, ali u Manchester Cityju svakako postoji zabrinutost da bi se to moglo dogoditi.

Ideja sportskih menadžera Manchester Cityja je maknuti raskidnu klauzulu ili je barem podići na 300-350 miliona eura, iznose koje igrač vjerovatno neće prihvatiti, svjestan da bi time izgubio kontrolu nad transferom i da bi sve bilo u rukama bogatih čelnika Cityja. A sigurno je da će prije ili kasnije Haaland htjeti da napravi novi korak u karijeri.

Oglasi

Pep Guardiola svjestan je da bi Haaland kao i većina igrača volio da ode u Real, ali ga je "upozorio" da to neće biti lako. "Ako želiš da odeš u Real, morat će da plate puno, previše novca, jer si jednostavno predobar".

Tim je riječima Pep htio napadaču objasniti koliko je važan Cityju, ali ga i na neki način "omekšati" da pristane na klauzulu od preko 300 miliona eura. Ionako neće biti nikakvo čudo da za godinu - dvije fudbaleri poput njega budu plaćeni i više novca.

I dalje je rekorder Neymar kojeg je PSG Barci platio još 2017. godine 222 miliona eura, Mbappe je PSG-a koštao 180 miliona eura, ali prije ili kasnije taj rekord će biti oboren. Ko zna, možda to bude upravo Haaland.

23-godišnji norveški reprezentativac, koji je propustio Euro jer se ova skandinavska zemlja nije plasirala, osvojio je i ove sezone titulu u Premier ligi, a prethodno sezonu ranije tripletu (prvenstvo, Ligu prvak i FA kup). U 31 utakmici je dao 27 golova u Premier ligi prošle sezone, a ima i pet asistencija. U Ligi prvaka je dao šest golova na devet mečeva.

Oglasi

Otkako je došao iz Borussije Dortmund u ljeto 2022. godine, odigrao je 98 zvaničnih utakmica i postigao je čak 90 golova uz 15 asistencija. U Borussiji je na 89 mečeva dao 86, a u Moldeu 20 golova na 50 mečeva. Sjajne je partije pružao u Austriji, gdje je u dresu Salzburga na 27 mečeva dao 29 golova. Igrao je još za Bryne, ali u 16 nastupa nije pogađao.

Iako je vrhunski napadač, legendarni Jamie Carragher smatra da nikada neće biti na razini majstora poput Thierryja Henryja, Luisa Suareza ili Harryja Kanea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Da bi bili napadač uistinu svjetske klase potrebno vam je više od jedne, sveobuhvatne osobine. Sjetite se najboljih napadača Premier lige u posljednjih 20 godina – Thierryja Henryja, Luisa Suareza ili Harryja Kanea. Oni su imali ili imaju veliki utjecaj na najveće utakmice bez obzira da li su zabijali ili ne. Svi bi oni mogli igrati za bilo koju ekipu na svijetu i doprinijeti više nego impresivnom brojem golova.

Općenito govoreći, Haaland još nije na istom nivou kao ovi napadači, njegove posljednje tri utakmice protiv vrhunskih štopera potvrđuju da je, usprkos svoj svojoj briljantnosti unutar šesnaesterca, još uvijek u fazi napretka", rekao je nekadašnji stope Liverpoola.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi