Pobjeda je zagorčana! Xavi gleda u pod i ne vjeruje kakav je udarac dobio pred El Clasico!

Povrijeđen jedan od najstandardnijih igrača

Pobjeda je zagorčana! Xavi gleda u pod i ne vjeruje kakav je udarac dobio pred El Clasico!

Eldar Ganibegović

Barcelona je večeras upisala i treću vezanu pobjedu u grupnoj fazi Lige prvaka i došla na prag plasmana u osminu finala prvi put nakon dvije sezone pauze, no trijumf je zagorčan povredom jednog od najvažnijih igrača i to tik pred El Clasico.

U okviru 3. kola grupne faze Lige prvaka ranije večeras Barcelona je s 2:1 bila bolja od Shakhtara iz Donjecka, te na taj način stigla do devetog boda. 

Jasno je da u Kataloniji razloga za sreću i zadovoljstvo itekako imaju, no Xavi Hernandez i njegov stručni štab osjećaju gorak okus u ustima i dobili su ozbiljan udarac pred naredni meč.

Blaugrana za tri dana igra protiv Real Madrida u Primeri, a pred El Clasico i duel protiv najvećeg rivala, povrijeđen je jedan od najvažnijih igrača u timu Barcelone.

Večeras je utakmicu protiv Shakhtara zbog povrede ranije morao završiti portugalski ofanzivac, Joao Felix.

Oglasi

Igrač je to koji je stigao iz Atletico Madrida ljetos, te u Barceloni konačno pronašao staru formu i eksplodirao, te se profilisao u jednog od najvažnijih igrača u timu legendarnog Xavija.

Joao Felix je večeras dobio pomoć odmah na travnjaku, probao je nastaviti, ali nije uspio. Odšepao je do svlačionice, a šansu je umjesto njega dobio Marc Guiu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Portugalac gotovo pa sigurno neće moći igrati protiv Real Madrida, a za katalonski tim je njegova povreda još veći udarac ako uzmemo u obzir da su već povrijeđeni Frenkie De Jong, Robert Lewandowski, Kounde, Raphinha, Pedri i Sergi Roberto.

Ostaje da vidimo koliko je ozbiljna povreda Joaoa Felixa koji je večeras promašio neke šanse, baš kao i prije tri dana protiv Athletica. Dakle, još od meča u Zenici između Bosne i Hercegovine i Portugala (0:5) nije postigao pogodak. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti