Maguire broji posljednje dane kao kapiten Manchester Uniteda, poznat njegov nasljednik

Navijači će da slave

Maguire broji posljednje dane kao kapiten Manchester Uniteda, poznat njegov nasljednik

E. Oštraković

Obzirom kakve sve probleme ima ove sezone, može se reći da je Ten Hag uradio jako dobar posao otkako je preuzeo ekipu Manchester Uniteda.

Potrošio je Ten Hag mnogo novca na pojačanja, te se očekivalo da će biti nešto bolje plasirani na tabeli, ali bilo je i dosta problema za ovog trenera.

Od užasne igre Maguirea, a posebno velikih problema sa Cristianom Ronaldom, mora se priznati da je na kraju sve jako dobro podnio trener Manchester Uniteda.

On se uspio izboriti sa svakim dosadašnjim problemom, te je uveliko održao mir u svlačionici, a igrači su veoma zadovoljni kako se nosi sa sitaucijama u kojim se nađe.

Navijačima se igre Harryja Maguirea, kapitena Manchester Uniteda, nikako nisu sviđale, te je Ten Hag odlučio da on svoju šansu traži sa klupe.

Izgubio je povjerenje ovaj defanzivac, ali je Ten Hag rekao da on ima svoje zadatke u toku utakmice, te očekuje da će ih Maguire izvršavati.

Ipak, kako javljaju engleski mediji, Maguire neće još dugo biti kapiten Manchester Uniteda, te će doći do promjene kapitena.

Naravno nema smisla da prvi kapiten ekipe bude čovjek koji uopšre ne igra u prvoj postavi, a navodno se već zna ko će biti novi kapiten kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Radi se o Bruni Fernandesu, jednom od ljubimaca navijača ovog kluba, čije liderske kvalitete mnogo poštuje i Erik Ten Hag.

Na kraju ostaje da vidimo da li će se sve to ubrzo desiti, a očekivanja su da hoće, jer je pitanje da li će se Maguire ikada više vratiti u prvu postavu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi