Portugalski savez u velikim problemima, je li to šansa i za Zmajeve?
Ukoliko se FS Portugala odliči da otpusti selektora, to bi ih moglo koštati bogatstva.

Skoro pa neminovan potez je i vrlo skup

Portugalski savez u velikim problemima, je li to šansa i za Zmajeve?

E. Ganibegović

Nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva Fudbalski savez Portugala je pod velikim pritiskom i u velikim problemima. Izgleda da moraju donijeti nemonivan potez koji bi ih koštao velike svote novca.

Reprezentacija Portugala u Katar je stigla s namjernom da postane prvak svijeta, ali na kraju od toga neće biti ništa.

Završili su nastup već u četvrtfinalu gdje ih je izbacio Maroko, a nakon svega, jasno, krenuli su veliki pritisci na selektora i njegov stručni štab.

Fernando Santos je od strane Portugalaca tjeran još i prije Svjetskog prvenstva, a nakon novog neuspjeha ti su pritisci postali sve intenzivniji.

Također, veliki je problem i navodni sukob s glavnom zvijedom Cristianom Ronaldom.

Nakon što je danas objavljeno da Ronaldo planira ostati u reprezentaciji do Evropskog prvenstva 2024. godine, zabrinutost je još veća s obzirom na njihov zategnut odnos.

Oglasi

Kako mediji u Portugalu pišu, u Fudbalskom savezu Portugala bi rado dali otkaz Santosu, no to bi ih koštalo bogatstva i zbog toga se još uvijek ništa ne poduzima po tom pitanju.

Ugovor Santosu ističe u ljeto 2024. godine, a ukoliko bi ga sada otpustili, morali bi mu platiti odštetu od sedam miliona eura.

Podsjetimo, Portugalu sada slijede kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a u kvalifikacionoj grupi nalaze se s Bosnom i Hercegovinom, Islandom, Luksemburgom, Slovačkom i Lihtenštajnom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vidjet ćemo mogu li naši Zmajevi iskoristiti lošu atmosferu kod Portugalaca i napasti i prvo mjesto u grupi, te po prvi put se plasirati na Evropsko prvenstvo.

Nije isključeno da se i desi to da Santos dobije otkaz, a ukoliko se Portugalci odluče da za to plate sedam miliona eura, naslijediti bi ga trebao Jose Mourinho koji je prema posljednjim izveštajima glavni kandidat za to. 

Top Komentari

Arnel925
Velika šansa za Slovačku i Island. Mi ćemo se za Luxemburgom boriti za to 4. Mjesto
3 0
Galacticosi
Trebamo mi gledati naša posla
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi