U Barceloni bio višak, a sinoć za novi klub zabio nevjerovatan gol koji je oduševio sve

Jutgla briljira u Belgiji

U Barceloni bio višak, a sinoć za novi klub zabio nevjerovatan gol koji je oduševio sve

Endin Čaušević

Španski napadač Ferran Jutgla na kraju prošle sezone napustio je Barcelonu i odlučio je da potpiše za Club Brugge.

Ovaj 23-godišnji napadač prošle sezone je neočekivano dobio šansu u prvoj ekipi Barcleone nakon što je Xavi Hernandez izabran za novog trenera, te je oduševio navijače s nekoliko odličnih mečeva.

Međutim, bilo je jasno da će se Jutgla teško izboriti za minutažu nakon što je klub doveo Pierre-Emericka Aubameyanga, a ubrzo nakon toga i Memphis Depay se oporavio od povrede.

Jutgla je tada izgubio mjesto u prvoj ekipi i do kraja sezone većinom je igrao za Barcu B zbog čega je odlučio ovog ljeta da je najbolje da napusti Barcelonu.

Odlučio je da karijeru nastavi u Belgiji i potpiše za Club Brugge što je bilo iznenađenje za mnoge, a Barca je od njegovog transfera inkasirala pet miliona eura.

No, Jutgla je veoma brzo pokazao da je odlazak u belgijski klub za njega bio puni pogodak jer na početku sezone španski napadač igra u zaista nevjerovatnoj formi.

Jutgla je na šest utakmica belgijske Jupiter Pro lige postigao čak pet golova i uspio je još da upiše dvije asistencije, te je pokazao da je Club Brugge dobio zaista veliko pojačanje.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Club Brugge je sinoć u gostima pobijedio Charleroi sa 3:1, a upravo je Jutgla postigao dva gola. Prvo je u 32. minuti poravnao na 1:1, a svoj drugi gol postigao je samo četiri minute kasnije.

Jutgla je oduševio sve golom za preokret i vodstvo gostiju od 2:1 jer je sjajnim lažnjakom prevario jednog defanzivca domaćeg tima, a zatim je matirao golmana za vodstvo Club Bruggea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi