Smail Prevljak srušio Club Brugge

Prvi gol u novoj sezoni

Smail Prevljak srušio Club Brugge

E. Škorić

Eupen je u drugom kolu belgijske Jupiler lige pobijedio favorizovani Club Brugge s 2:1.

U prvom kolu nove sezone Eupen je poražen od Charleroija s 3:1, a tada je bh. reprezentativac Smail Prevljak upisao asistenciju.

Danas je u meču protiv Bruggea pogodio u 19. minuti za 2:1. Bio je to njegov prvijenac u novoj sezoni i, zanimljivo, gol koji je Eupenu donio prva tri boda. Prevljak je na terenu proveo 83. minute, a imao je još jednu jako dobru šansu u 50. minuti.

Inače, domaćin je imao 1:0 od samog starta meča jer je Magnee pogodio u prvoj minuti, da bi se Brugge vratio šest minuta kasnije preko Jutgle. U 68. minuti Magnee je dobio drugi žuti karton i Eupen je bio prisiljen da se brani s igračem manje, ali je uspio sačuvati vodstvo.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Gosti su bili oslabljeni zbog toga što nije igrao najbolji igrač Chalres De Ketelaere, talentovani veznjak koji će večeras ili sutra ujutro biti u Milanu gdje će obaviti ljekarske preglede i potpisati ugovor.

Rossoneri će za ovog sjajnog reprezentativca Belgije platiti ukupno oko 35 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije