Ferran Torres i Ansu Fati se svađali oko penala, pa Xavi jasno rekao kakav je bio dogovor

Na kraju promašili penal

Ferran Torres i Ansu Fati se svađali oko penala, pa Xavi jasno rekao kakav je bio dogovor

Endin Čaušević

Barcelona je danas na svom stadionu uz dosta muke pobijedila Valenciju sa minimalnih 1:0, a utakmicu je obilježila svađa igrača domaćeg tima Ferrana Torresa i Ansua Fatija oko toga ko će izvesti penal. Na kraju oglasio se i Xavi koji je jasno otkrio kakav je bio dogovor iz svlačionice, te ko je isti prekršio.

Katalonski klub je bio itekako oslabljen danas jer Xavi nije mogao računati na Roberta Lewandowskog, Pedrija, Gavija i Ousmanea Dembelea, no pored svega toga bilo je jasno da je Barca favorit.

Barcelona nije imala pravo na kiks nakon neočekivanog poraza u prošlom kolu od Almerije, te su domaći uz dosta muke i sreće na kraju pobijedili.

Odlučujući trenutak utakmice desio se u 15. minuti kada je Sergio Busquets sjajnim dodavanjem uposlio Raphinhu koji je glavom lobovao golmana Valencije za 1:0 i ispostavit će se pobjedu Barce u ovom meču.

Međutim, ono o čemu svi pričaju desilo se na početku drugog poluvremena kada su domaći došli do penala, a nakon toga smo gledali nevjerovatnu scenu.

Ferran Torres je odmah uzeo loptu i pokazao da će izvesti penal, ali je time nezadovoljan bio Ansu Fati jer je on htio da puca s bijele tačke. Došlo je i do verbalnog okršaja njih dvojice, ali na kraju Ferran nije odustao.

Oglasi

No, da stvar bude gora Ferran je očajno izveo penal i šutirao pored gola. Činilo se da je on krivac u svemu tome i da je trebao dati loptu Fatiju da puca penal, ali na kraju je i Xavi odlučio da priča na tu temu.

Trener Barcelone je jasno objasnio ko je trebao izvesti taj penal i da su oni to riješili već u svlačionici prije utakmice i donijeli odluku ko će izvesti najstrožiju kaznu ukoliko do nje dođe.

"Pred svaku utakmicu odredimo ko će izvoditi penal i to saopštimo igračima. Mi iz trenerskog tima smo odlučili da to danas bude Ferran. Mi smo ti koji odlučujemo i igrači to jako dobro znaju", otkrio je Xavi koji je bio sigurno razočaran zbog ponašanja Fatija s obzirom da je znao da Ferran treba izvesti penal.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Fati je ove sezone u potpunosti van forme i sigurno da je htio konačno postići gol, te se nadao da će mu Ferran izaći u susret, ali se to na kraju nije desilo.

Svega pet minuta nakon toga Fati je izašao iz igre nakon što je Ronald Araujo dobio direktan crveni karton, te je Xavi morao da napravi taktičku izmjenu i upravo je mladog napadača povukao s terena.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Xavi glupan. Dajte Fatiju, yebo vas debil Torres.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti