Barcelona strepila do zadnje sekunde, ali magijom Raphinhe pobijedila Valenciju

Katalonci promašili penal i igrali s igračem manje

Barcelona strepila do zadnje sekunde, ali magijom Raphinhe pobijedila Valenciju

Endin Čaušević

Barcelona je danas uz dosta muke na svom terenu pobijedila Valenciju sa minimalnih 1:0 i okviru 24. kola španske La Lige i uspjela da dođe do nova tri boda u borbi za titulu prvaka.

Katalonski klub je prošlog vikenda šokirao navijače porazom na gostovanju kod Almerije i bilo je jasno da danas nemaju pravo na kiks i pored toga što je ekipa bila znatno oslabljena i bez ponajboljih igrača.

Međutim, na kraju je Barcelone uspjela da dođe do pobjede, ali dosta teže od očekivanog jer su navijači strepili do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Barcelona je odlično otvorila utakmicu i već u 15. minuti uspjela je da dođe do prednosti, a ispostavilo se da je to bio i odlučujući trenutak današnje utakmice.

Sergio Busquets je fantastično dugom loptom pronašao Raphinhu koji je pobjegao odbrani Valencije, a zatim je glavom sjajno lobovao protivničkog golmana za 1:0 i veliko oduševljenje na tribinama.

Nakon toga Barcelona je imala loptu u svom posjedu, ali do kraja prvog dijela nije bilo izglednijih prilika. No, u drugom poluvremenu stvari su se itekako zakomplikovale za katalonski klub.

Oglasi

U 55. minuti sve je moglo biti riješeno kada je sudija svirao penal za Barcu nakon što je jedan igrač Valencije igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

No, svi su ostali u čudu kada su se Ferran Torres i Ansu Fati počeli svađati oko toga ko će izvesti penal. Ferran nije htio dati loptu svom saigraču i namjestio ju je na bijelu tačku, a zatim se obrukao jer je promašio cijeli gol.

Tada je krenulo sve nizbrdo za domaće. Samo četiri minuta kasnije Ronald Araujo dobio je direktan crveni karton jer je kao posljednji igrač odbrane faulirao igrača Valencije, a sudija mu je odmah pokazao put ka svlačionici.

Valencia je tada krenula na sve ili ništa. Gosti su igrali totalno ofanzivno, dok se Barcelona branila svim silama. Šišmiši su imali nekoliko solidnih pokušaja i prilika, ali nisu uspjeli da pronađu put ka mreži Ter Stegena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na kraju je Barcelona nekako izdržala nalete Valencije i došla do zlatna vrijedna tri boda.

Barcelona je prvoplasirana sa 62 boda i ima deset bodova, ali i meč više u odnosu na Real Madrid koji večeras gostuje Betisu. S druge strane, Valencia je pretposljednja sa 23 boda.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676313114
Ovako admine da dobijem 89 banova.... ****m ti komplet porod ja, za sve artikle za ovu barcu, ato kupuje sudije i utakmice, za sto vas portal uvijek suti za sve ciganije ovog kluba.... cist penal nije sudjen, i vi opet magija cigana.... ****m i tebi mater i tom ko to dao posao admina kurca....**** ti barca mater vise
4 2
ubnt
Ovo sa barcelonom i njihovim sudijama je postalo smijesno.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi