Izgubio je povjerenje svih, a i Lewa je umoran: Zbog svega morat će napustiti Barcelonu

Napadač u nezavidnom položaju

Izgubio je povjerenje svih, a i Lewa je umoran: Zbog svega morat će napustiti Barcelonu

Eldar Ganibegović

Čini se da su dani Ferrana Torresa na Camp Nou stadionu odbrojani. Izgubio je povjerenje svih, pa i partnera u napadu, Roberta Lewandowskog.

Ferran Torres pridružio se Barceloni iz Manchester Cityja u januaru 2022. godine. Tada su Katalonci za njega platili 50 miliona eura.

Prve utakmice Španca bile su prilično razočaravajuće. Iza njega je tada stao Xavi Hernandez, koji je tvrdio da su slabija forma i učinak posljedica razdoblja prilagodbe.

Prošli su mjeseci, a 22-godišnjak nije pokazivao nikakav napredak. Uz to je izgubio i mjesto u početnih jedanaest. Kako javlja "El Nacional", od Ferrana su se okrenuli ne samo klupski čelnici, Xavi, nego i saigrači, uključujući Roberta Lewandowskog.

Prema informacijama katalonskih medija, igračima Barcelone dosta je Ferrana. Čak su sugerisali Xaviju da ga ne stavlja u prvu momčad.

"Molili su ga da uopštee ne igra jer ionako ništa ne donosi momčadi", tvrde mediji u Španiji. 

Oglasi

Novinari "El Nacionala" istakli su kako je jedan igrač Barcelone posebno kritičan prema Ferranu, a radi se o Robertu Lewandowskom.

"Poljak mu je postao glavni protivnik. Lewandowski je jednostavno umoran od njega. Potpuno je nesposoban komunicirati s Ferranom na terenu. Španac je u nepovoljnom položaju i to što je vođa momčadi zamolio Xavija da ne izlazi s njim u ofanzivni trio, ispred Ferrana izbor Lewandowskog za partnere u napadu s Ansu Fati, Ousmane Dembele i Raphinha.

Moguće je da će sezona 2022./23. biti posljednja za Špana u bojama Barcelone. Čelnicima kluba, kao i poljskom napadaču, dosta je Ferrana. Čak su pokušali prodati igrača tijekom zimskog prijelaznog roka, ali bez previše uspjeha.

Čelnici Barcelone će poduzeti daljnje pokušaje u ljeto 2023. Joan Laporta i Matheu Alemany zaključili su da je operacija potpisivanja Ferrana bila greška i nazivaju igrača čistim neuspjehom", čitamo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Torres je upisao 49 nastupa za Barcelonu, postigao 12 golova i upisao sedam asistencija. Problem nije samo loša forma, već i neodgovorno ponašanje.

Pokazao je i eksplozivan temperament u prvenstvenoj utakmici protiv Atletico Madrida (1:0). Tada je isključen nakon što se sukobio sa Stefanom Savićem, te je dobio dvije utakmice suspenzije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi