Barcelona drhtala do posljednje sekunde kod lokalnog rivala
Katalonski velikan dobro se namučio protiv lokalnog rivala i na kraju je uspio doći do tri boda (Foto: EPA)

Trijumf protiv Girone

Barcelona drhtala do posljednje sekunde kod lokalnog rivala

Midhat Šljivak

Barcelona je u 19. kolu La Lige upisala tri boda na gostovanju kod lokalnog rivala Girone. Na stadionu Municipal de Montilivi bilo je 1:0 za tim Xavija Hernandeza, a trijumf je donio Pedri.

Nije Barcelona blistala u meču protiv Girone. Posebno slabo je bilo prvo poluvrijeme u kojem nismo vidjeli gotovo ništa značajno pred oba gola.

Jedino što je vrijedno pomena je povreda Ousmanea Dembelea. Francuz je u 26. minuti morao napustiti igru, a umjesto njega je u igru ušao Pedro.

Ova izmjena se na kraju ispostavila kao odlična za Xavija Hernandeza jer je upravo Pedri postao junak i pogodio je za tri boda.

Nakon što je prvo poluvrijeme okončano bez golova (0:0), Barca je u nastavku krenula nešto ofanzivnije, pa su do pogotka stigli u 62. minuti.

Bila je to jako dobra akcija Barcelone. Jordi Alba ubacuje s lijeve strane, golman Girone Gazzinaga loše reaguje, a na pravom mjestu je Pedri koji pogađa za 1:0.

Oglasi

Nije katalonski velikan uspio da napravi neku akciju kojom bi riješili pitanje pobjednika u ovom susretu, a domaći sastav je s druge strane bio jako opasan.

U 87. minuti nevjerovatan promašaj Girone. Nakon ubačaja Ivan Martin s tri-četiri metra nije uspio pogoditi mrežu već savladanog Ter Stegena i propada velika šansa za izjednačenje.

Do kraja utakmice Barca je strahovala. Girona je opasno prijetila, šunjali su se oko kaznenog prostora lokalnog rivala, no loša završnica ih je koštala.

Barcelona je na kraju došla do velika tri boda u borbi za titulu prvaka. Jako je to bitan trijumf katalonskog diva koji je sada povećao prednost u odnosu na Real Madrid.

Tim s Camp Nou stadiona trenutno ima 47 bodova, Kraljevi imaju šest bodova i utakmicu manje i do kraja sezone će biti veoma uzbudljivo.

Barcelona već 1. februara ima novi težak izazov. Putovat će u Sevillu u goste ekipi Betisa koji je ove sezone u jako dobroj formi.

Girona je s druge strane trenutno na 12. poziciji s 21 osvojenim bodom, a u narednom 20. kolu na svom terenu će dočekati ekipu Valencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 20. kolo:

Girona - Barcelona 0:1

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Brucelona bez pomoci sudija bi ispala i bila pri dnu tabele u sekundi. Gori su nego sebijin skretnicar i dodikov borac zajedno
5 7
nakopitam
Svaka cast Dembetele sto je se pobunio i odbio igrati namjestenu utakmicu. Respekt bratu muminu!!!!
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi