Ferran Torres već zadužio broj u Barceloni
Foto - EPA

Nije imao previše izbora

Ferran Torres već zadužio broj u Barceloni

Midhat Šljivak

Ferran Torres postat će novi član Barcelone.

Ovaj 21-godišnji ofanzivac dogovorio je sve uslove oko prelaska na Camp Nou, a City je pristao na ponudu katalonskog tima od 55 miliona funti.

Očekuje se da će Torres zvanično biti predstavljen kao novi igrač Barcelone u ponedjeljak, a već se zna i koji broj će sjajni fudbaler nositi.

Njemu će pripasti upražnjeni broj 25, ali broj na dresu je svakako najmanje bitan jer je Barca dobila zaista odlično pojačanje.

Ferran Torres je prošao sve omladinske selekcije Valencije, a za prvi tim je debitovao 2017. godine.

Oglasi

Član Cityja je postao u ljeto 2020. godine i stigao je za nešto više od 20 miliona funti.

U timu s Etihada imao je blistavih partija i zabio je 16 golova u 43 nastupa.

Xavi u Barceloni spremio novu poziciju za Ferrana Torresa i vjeruje da će se fantastično uklopiti

Na dolasku Torresa u katalonski klub najviše je urgirao Xavi Hernandez koji vjeruje da će mladi napadač biti odlično pojačanje, te da će se uklopiti u zamisli trenera Barcelone.

Torres inače igra na poziciji krilnog napadača, ali Xavi ga tu neće previše koristiti. Kako piše Mundo Deportivo trener Barcelone želi da Torres bude centralni napadač i imat će ulogu "lažne devetke".

Potražite više informacija na temu La Liga:

To za njega neće biti problem s obzirom na to da je sličnu ulogu imao i u Manchester Cityju kod Pepa Guardiole, te se zbog toga očekuje da će se Torres veoma brzo uklopiti u ekipi Barcelone.

Svakako treba istaći da će Torres biti registrovan tek nakon što se Barca riješi određenih igrača, što će se desiti već početkom januara.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti