Kako je Duško Tošić završio transfer Pjanića: Poslao sam avion u Sarajevo, bilo je nevjerovatno!

Nakon razgovora sa trenerom Bešiktaša sve se brzo odigralo

Kako je Duško Tošić završio transfer Pjanića: Poslao sam avion u Sarajevo, bilo je nevjerovatno!

Samir Mlaćo
Nakon što u Barceloni nije dobijao šansu, mjesecima se špekulisalo da će Miralem Pjanić mijenjati sredinu.

Povezivao se bh. reprezentativac sa velikim brojem klubova, vijesti su stizale kao na traci, a onda prava 'bomba'.

Pjanić će u Tursku i postat će član Bešiktaša. Sve se odigralo 'preko noći', a na fotografijama u Istanbulu se pojavio i Duško Tošić, koji je pri kraju fudbalske karijere odlučio zaploviti i u menadžerske vode.

Odmah je napravio veliki transfer, u Bešiktašu su bili u čudu. Desilo se to početkom septembra ove godine, a radi se o jednogodišnjoj posudbi.

Tošić je u razgovoru za Kurir otkrio da se sve odigralo vrlo brzo.

“Svaki početak je težak, tako i u menadžerskom poslu. Ušao sam u odijelo, a da nisam zvanično završio karijeru. Evo, kako se to desilo. Imao sam nekoliko ponuda ovog ljeta, ali ja sam čekao Bešiktaš. Htio sam da karijeru završim u samo dva kluba, ili u Crvenoj zvezdi, ili u Bešiktašu. U Turskoj je smanjen broj stranaca i ja sam čekao da se poveća kvota. Sjedim ja tako u Istanbulu sa trenerom Bešiktaša Sergenom Yalcinom, čekam da se otvori to jedno mjesto stranca. A, on mi kuka, treba mu vezni igrač. Sjetim se odmah Pjanića, kontaktiram njegovog agenta Nermina Čengića i bukvalno za nekoliko minuta završimo transfer. Trener Sergey Jalcin nije mogao da vjeruje da je dobio igrača Barselone. Bio je u čudu“, priča nekadašnji reprezentativac Srbije za Kurir.

Vremena je bilo sve manje, pa je morao poslati privatni avion u Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

“Pjanić je htio u Istanbul. Ali, vrijeme je bilo problem. Bio je 2. septembar, morao je do ponoći da dođe i potpiše kako bi bio licenciran za Ligu šampiona. Nije bilo vremena za avionske linije. Tada sam poslao privatni avion iz Beograda za Sarajevo, kojim je Pjanić stigao u Istanbul. Bukvalno smo poslije ljekarskih pregleda, posao završili četiri minuta prije ponoći. Bilo je nevjerovatno! Eto, posrećilo mi se, da prvi transfer bude veliko ime“, dodao je 36-godišnji Tošić koji je posljednji igrački angažman i imao u Turskoj.

Bio je i član Bešiktaša, a nastupao je i u Španiji, Engleskoj, Francuskoj, Srbiji, Njemačkoj...

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Beclija90
Jesu se oni preko vranjesa upoznali?
5 0
Bereta
Garant si mu u avionu poslao zenu Jelenu da ga zabavi do Stambola,zato je on pristao za taj korak nazad u njegovoj karijeri
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi