Ferrero: Za mene je Seria A gotova!

Prvi čovjek Sampdorije

Ferrero: Za mene je Seria A gotova!

Vlasnik Sampdorije Massimo Ferrero kazao je da je za njega sezona u Seriji A završena usred izvještaja o podjelama među 20 timova iz italijanskog šampionata oko toga da li se isto treba nastaviti.

Seria A prekinuta je prije dvije sedmice zbog koronavirusa. Italija je najugroženija svjetska zemlja ovom zarazom i do sada je preminulo preko 7,000 ljudi.

Ferrero smatra da bi ovu sezonu trebalo poništiti.

"Za mene, sezona završava ovdje. Benevento ima 69 bodova u Seriji B, šta oni kažu? Ne mogu stajati i gledati.", kaže Ferero vjerovatno aludirajući na to da bi dvije prvoplasirane ekipe iz Serije B trebale preći u Seriju A koja bi onda sljedeće sezone brojala 22 tima.

Osvrnuo se i na Scudetto.

"Scudetto? Za mene sezona završava ovdje, na ovim pozicijama", kaže on.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Možemo stvoriti hipotezu. Možemo si dati mjesec dana. Početi pripreme 4. aprila do 4. maja, onda igramo 12 utakmica. Dolazimo do augusta, šta se onda dešava s narednom sezonom? Hajde da počnemo pričati o narednoj sezoni, ne ovoj".

Postoji izvještaj iz Italije da su se klubovi iz Serije A podijelili. Jednu grupu, koja želi da se Scudetto nastavi, zagovara Lazio. Ova rimska ekipa bori se za Scudetto s Juventusom i Interom. Ekipe koje su na drugoj strani žele da se sezona poništi i da se krene s 22 ekipe u augustu, prenosi La Repubblica.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi