"Kada su me nazvali i rekli da sam pozitivan, mislio sam da je šala"

Manolo Gabbiadini za Gazzettu dello Sport

"Kada su me nazvali i rekli da sam pozitivan, mislio sam da je šala"

E. Škorić

Nogometaš Sampdorije Manolo Gabbiadini bio je drugi igrač Serije A koji je bio pozitivno testiran na koronavirus.

Gabbiadini je ispričao situaciju kada je saznao da je pozitivan na koronavirus. Kaže da nije imao neke posebne simptome, ali da je najviše bio zabrinut zbog činjenice da bi mogao da zarazi druge osobe.

"Osjetio sam se malo tegobno 10. marta, ali nisam mislio da je to virus. Te sam noći loše spavao, ujutro sam osjetio vrtoglavicu, ali nisam bio vruć na dodir", priča Gabbiadini, pa nastavlja:

"Izmjerio sam temperaturu i bila je 37.5. Nazvao sam doktora Sampdorije jer je supruga predložila da napravimo test zato što imamo dvoje male djece. Do četvrtka sam se osjećao dobro, ali me doktor nazvao i rekao mi da sam pozitivan na koronavirus".

"Mislio sam da je to šala. Temperatura mi se odmah spustila i nisam to očekivao. Tada sam počeo da razmišljam o ovom koronavirusu. Da mi je ljekar rekao da čekam samo jedan dan prije nego obavim test, ne bih to ni napravio jer sam se osjećao dobro. Možda bih, ne misleći da sam pozitivan, otišao na tržnicu, kupio voće i riskirao ga prenijeti nekoj starijoj osobi bez pojma da se to događa. Ta pomisao me muči. Shvatio sam koliko ljudi vani može da bude pozitivno i da nemaju pojma o tome. Najvažnije je distancirati se, poštovati pravila i boraviti kod kuće", dodaje Gabbiadini.

„Sampdorija mi je u tom periodu potvrdila da je klub zaista porodica. Bilo je mnogo pozitivnih slučajeva unutar kluba, uključujući liječnika, koji sada, srećom, ide na bolje. Postoje situacije koje vas zbližavaju", zaključio je.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gabbiadini je dvostruko pogođen situacijom, jer je iz Bergama, najteže pogođenog grada u Italiji. Ove sedmice bilo je toliko smrtnih slučajeva da su vojni kamioni odveli 60 lijesova u druge gradove, jer je krematorij bio preopterećen, čak i 24 sata dnevno.

"Brinem se za svoju porodicu i sve one koji su u Bergamu. Moji roditelji su zatvoreni u svojim domovima, razgovaram s njima svaki dan, ali vidio sam ih prije gotovo mjesec dana. Kažu mi kad otvaraju prozor, jedino što mogu čuti je zvuk sirena hitne pomoći".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi