FFF bez milosti za Mbappea: Tri utakmice suspenzije za zvijezdu PSG-a

Zbog guranja fudbalera Nimesa

FFF bez milosti za Mbappea: Tri utakmice suspenzije za zvijezdu PSG-a

Francuska fudbalska federacija (FFF) nije imala milosti za mladu zvijedzu PSG-a Kyliana Mbappea kojem je danas izrečena suspenzija od tri utakmice.

PSG je proteklog vikenda gostovao kod Nimesa i slavio sa 2:4, a tokom ovog duela je Kylian Mbappe izgubio živce i zaradio direktan crveni karton.

Fudbaler Nimesa Savanier je startovao sa leđa na mladog Mbappea, kojem se to nikako nije svidjelo, pa je odgurnuo protivnika i zaradio crveni karton, a zbog istog će pauzirati tri utakmice, odlučio je FFF.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappeu vjerovatno nije pomogla ni izjava nakon isključenja u kojoj je, između ostalog, poručio:

"To je akumulacija stvari, to je nogomet. No, da se desi opet, vjerovatno bih isto uradio. Izvinjavam se navijačima, ali ne mogu tolerisati ovakve stvari kao što je napravio moj protivnik".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi