FIFA donira Palestincima 4.5 miliona dolara

Namijenjeno za renoviranje i razvoj fudbala

FIFA donira Palestincima 4.5 miliona dolara

A. Haznadarević

Nakon što su izraelske snage pod izgovorom da je to lokacija sa koje se lansiraju rakete na Izrael, avionskim napadom doslovno sravnile sa zemljom fudbalski stadion u Gazi, kao i mnogo drugih građevina fudbalske infrastrukture, FIFA je najavila izdvajanje velikih novčanih sredstava za pomoć ovoj zemlji.

Na jučerašnjoj sjednici predsjedavajućeg tijela FIFA-e, najavljena je pomoć palestinskom fudbalu u iznosu od 4.5 miliona dolara, a novac će biti uložen u renoviranje sjediša Fudbalskog saveza Palestine, otvaranje nove fudbalske akademije, kao i jendog stadiona sa umjetnom travom.

 

Pored toga, kako je još u decembru najavljeno, renovirat će se i razoreni stadion u Gazi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.