FIFA-ina ideja neće tako lako proći: Lewa i Mbappe žestoko govorili protiv SP svake dvije godine

Govorili u Dubaiju

FIFA-ina ideja neće tako lako proći: Lewa i Mbappe žestoko govorili protiv SP svake dvije godine

Eldar Ganibegović

U Dubaiju je sinoć održana ceremonija izbora najboljih fudbalera Globe Soccer Awards u izboru ECA-e.

Za najboljeg igrača svijeta izabran je Kylian Mbappe koji i nije imao toliko uspješnu godinu kako s PSG-om tako i sa Francuskom, dok je apadaču Bayerna Robertu Lewandowskom dodijeljena nagrada za najboljeg strijelca nazvana po pokojnom Diegu Armandu Maradoni.

Cristiano Ronaldo je dobio posebnu nagradu za najboljeg strijelaca u historiji, Roberto Mancini je proglašen najboljim trenerom, a prvak Evrope, reprezentacija Italija, najboljim timom godine.

Na sinoćnjoj ceremoniji dvojac iz PSG-a i Bayerna dobio je pitanje o FIFA-inoj ideji da se Svjetsko prvenstvo održava svake dvije godine, no oni su takvo što u potpunosti odbacili.

"Svjetsko prvenstvo je posebno jer se održava svake četiri godine. To je nešto što je vanredno. Na tom događaju možda ćete učestvovati samo jednom u životu. Kada bi se igralo svake godine, takmičenje bi postalo obično, a to se ne smije dogoditi", rekao je Mbappe i nastavio:

"Igramo 60 utakmica godišnje. Evropsko i Svjetsko prvenstvo, Liga nacija... Koliko god voljeli igrati, to je previše. Moramo praviti pauze za oporavak. Ljudi žele kvalitet, emocije i dobre igra, zato moraju poštovati zdravlje igrača."

Poljski napadač također nije imao riječi hvale za tu FIFA-inu ideju:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ako navijačima želite pružiti nešto drugačije, morate da pauzirate. Razina će pasti ako budemo svake dvije godine igrali Svjetsko prvenstvo. Nemoguće je da na istoj razini budu učinkoviti tijelo i um."

Podsjetimo, naredno Svjetsko prvenstvo igrat će se u Kataru od 21. novembra do 17. decembra 2022. godine, a još nije poznato da li ćemo na njemu gledati Lewandowskog i Poljsku koji su u baražu, a Kylian Mbappe će s Francuskom braniti trofej osvojen u Rusiji 2018. godine.

Top Komentari

Klicko
Sta se ti moj lewa bunis,odigro si jedno veliko natjecanje sa mrtvom poljskom i puno ti utakmica.Umjesto da se boris da kazes treba svako dvije godine ti seres hahah.Nije ti ostalo puno karijere,stari si ti kenjac drug moj
1 3
Klicko
Ima li jos da se izmisli koja nagrada za lewandowskog hahaha.Nije osvojio onu najvazniju to se broji i to ga boli :D
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi