Lewandowski je ponovo pretrpio bolan udarac: Mbappe je najbolji igrač svijeta

Po izboru Globe Soccer Awards

Lewandowski je ponovo pretrpio bolan udarac: Mbappe je najbolji igrač svijeta

A. Čaušević

Kraj godine obično znači dodjeljivanje prestižnih individualnih nagrada. 

U Dubaiju je održana ceremonija izbora najboljih pojedinaca u svijetu fudbala gdje se desilo veliko iznenađenje.

Naime, za najboljeg igrača svijeta izabran je Kylian Mbappe koji i nije imao toliko uspješnu godinu kako s PSG-om tako i sa Francuskom.

"Veliko je zadovoljstvo biti ovdje. Okružen takvim legendama i fudbalskim veličinama. Hvala svima koji su vjerovali u mene i porodici koja mi je pomogla da napredujem. Želim da ispišem historiju i radim na tome", rekao je Mbappe po prijemu nagrade.

Dojam je da je novi bolan udarac pretrpio Robert Lewandowski koji se nakon gubitka Zlatne lopte ponovo morao zadovoljiti utješnom nagradom.

Napadaču Bayerna je dodijeljena nagrada za najboljeg strijelca nazvana po pokojnom Diegu Armandu Maradoni.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Mnogo mi znači ova nagrada. Moji timovi pomažu timu, treneru i to me čini ponosnim. Želim se zahvaliti saigračima za postizanje golova. Trebam raditi naporno svake godine", poručio je Poljak.

Cristiano Ronaldo je dobio posebnu nagradu za najboljeg strijelaca u historiji, Roberto Mancini je proglašen najboljim trenerom, a prvak Evrope, reprezetnacija Italija, najboljim timom godine.

Top Komentari

YouTalkinToMe
Ovo je ona glupa dodjela koju su osnovali ego paćenik ronaldo i njegov agent jorge mendes. I od kada je počela dodjela 2011, svake godina za najboljeg agenta se proglasi mendez a za igrača ovaj paćenik. Za deset godina mino raiola samo jednom osvojio nagradu za najboljeg agenta a messi samo jednom za najboljeg igrača, i još prošle godine sebe izabrao za najboljeg igrača stoljeća. Sva svrha je bila da kada on ode u penziju da ima najviše individualnih nagrada, pa onda došao na ideju sa svojim agentom ovakve dodjele.
0 3
hake
Yebo majku alaj ovi gadni smrdljivi sheikovi kupuju nagrade, pa ovo je postalo toliko providno i degutantno za gledat i čitst. Čuj Mbappe ispred Lewe, ko fol on bolji. Arape treba zbrisat sa mape nogometa.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti