FIFA izrekla zabrane Zambijcima

FIFA izrekla zabrane Zambijcima

Svjetska nogometna federacija proširila je suspenziju šestorici nogometaša umiješanih u namještanje utakmica u Finskoj i zabranila im da se bave nogometom širom svijeta.

FIFA je saopštila da je Nogometni  savez Finske izrekao zabranu šestorici nogometaša porijeklom iz Zambije da učestvuju u bilo kojoj aktivnosti vezanoj za nogomet, do 5. aprila 2013., a sada će ta zabrana važiti u svim zemljama-članicama FIFA. 

 

Zambijci koji su igrali za finski Rops iz Rovanijemija umiješani su u namještanje utakmica  2010. godine koji su bili predmet istrage finskog pravosuđa. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

 

Osuđeni su na uslovne zatvorske kazne jer su primili mito u iznosu od 40.000 dolara da utiču na rezultat utakmica njihovog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije