FIFA je baš pretjerala odabirom sudije za meč Belgije i Japana

Novi skandal?

FIFA je baš pretjerala odabirom sudije za meč Belgije i Japana

E. Škorić

Svjetska nogometna federacija (FIFA) donijela je neke kontroverzne odluke na Mundijalu u Rusiji, a šta onda tek reći za izbor sudije za meč osmine finala između Belgije i Japana.

Znate da je Japan prošao tako što je iza sebe ostavio Senegal, koji je imao malo slabiju statistiku u fair-playu? E pazite sad, Japanu protiv Belgije sudi - Senegalac!

Malang Diedhiou ,sudija iz Senegala koji ima 45 godina, nije kriv što je dobio čast da sudi jednu ovakvu utakmicu, ali malo je nezahvalno staviti Senegalca da sudi "omraženom" Japanu.

Prvi čovjek sudijske organizacije Pierluigi Collina je kazao kako životom garantuje za kredibilitet sudija u Rusiji, ali ostaje da vidimo kako će Diedhiou odraditi svoj posao.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Bez obzira na sve, Belgija je veliki favorit protiv Japana u meču koji je na programu sutra.

Top Komentari

zaboti janos
Gos.Skoricu ova sumnja najvise govori o tebi tj.tvom pogledu.Kako znas da ce se svetiti Japanu?Zasto da bi sudija radio protv sebe kad je Senegal vec kod kuce.
26 6
xavi26
novinara i prdacine..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi