Hoće li sudijska nadoknada trajati 10 minuta? FIFA se oglasila!
Foto - EPA

Izdali zvanično saopštenje

Hoće li sudijska nadoknada trajati 10 minuta? FIFA se oglasila!

Midhat Šljivak
Teme:

Brojni evropski mediji prenijeli su informaciju italijanskog lista Corriere dello Sport o uvođenju desetominutne sudijske nadoknade u fudbal.

Ovaj list naveo je kako Svjetska fudbalska federacija (FIFA) planira na Mundijalu u Kataru da uvede nadoknadu od 10 minuta kako bi se na taj način nadoknadilo ukradeno vrijeme tokom utakmice.

Kao jedan od razloga navedeno je što će zbog pet izmjena na utakmicama utakmice gubiti na efektivnoj igri, ali ispostavilo se kako informacije italijanskog lista nisu tačne.

Krovna kuća svjetskog fudbala danas je izdala saopštenje u kojem su kratko istakli da nikakvih promjena u dužini trajanja fudbalskog meča neće biti.

"Zbog određenih natpisa i špekulacija koje su se pojavile danas, FIFA želi istaći kako neće biti nikakvih promjena u dužini trajanja utakmica na Svjetskom prvenstvu u Kataru ili nekom drugom takmičenju", saopšteno je.

FIFA planira napraviti spektakularno takmičenje u Kataru, gdje svi očekujemo da vidimo vrhunski fudbal.

Svjetsko prvenstvo će se održati od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine na osam stadiona koji se nalaze u krugu od dvadesetak kilometara.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Grupe na SP izgledaju ovako:

Grupa A: Katar, Ekvador, Senegal, Holandija.
Grupa B: Engleska, Iran, SAD, Vels - Škotska/Ukrajina.
Grupa C: Argentina, Saudijska Arabija, Meksiko, Poljska.
Grupa D: Francuska, Peru - Australija/UAE, Danska, Tunis.
Grupa E: Španija, Kostarika/Novi Zeland, Njemačka, Japan.
Grupa F: Belgija, Maroko, Kanada, Hrvatska.
Grupa G: Brazil, Srbija, Švicarska, Kamerun.
Grupa H: Portugal, Gana Urugvaj, Južna Koreja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti