Napravili svemirske brodove od stadiona: Navijači ne moraju da brinu da li će im biti vruće u Kataru

O svemu su mislili

Napravili svemirske brodove od stadiona: Navijači ne moraju da brinu da li će im biti vruće u Kataru

Endin Čaušević

Svjetsko prvenstvo koje će se igrati krajem ove godine u Kataru nam je sve bliže.

U petak je održan i žrijeb grupa za Mundijal u Kataru i već sada je jasno da nas spektakl očekuje u grupnoj fazi jer smo dobili nekoliko sjajnih grupa.

Ono što je svima od početka bilo neobično i neprihvatljivo jeste da se Mundijal neće igrati u ljetnom periodu kako smo to navikli jer je to zbog velikih vrućina gotovo nemoguće uraditi u Kataru.

Zbog toga su čelnici FIFA-e odlučili da će se Svjetsko prvenstvo odigrati krajem godine, odnosno u terminu od 21. novembra do 18. decembra.

Mundijal u Kataru igrat će se na osam stadiona koji su sagrađeni upravo za ovo veliko takmičenje, a radi se o vjerovatno najmodernijim stadionima na svijetu.

Organizatori Mundijala u Kataru dali su maksimum da stadioni izgledaju skoro kao svemirski brodovi i to su uspjeli. Pored nevjerovatnog dizajna i luksuza kojeg će igrači imati u svlačionicama velika briga vodila se i o navijačima.

Oglasi

Iako je to skoro zimski period jasno je da su i tada temperature u Kataru skoro preko 30 stepeni, ali su organizatori pronašli rješenje kako da sve to riješe da navijačima bude što ugodnije dok budu pratili utakmice.

Naime, na svakom od ovih osam stadiona postavljene su klime skoro na svakom dijelu tribina koje će omogućiti da temperatura bude maksimalno ugodna kako bi navijači uživali u najboljem fudbalu na svijetu.

Klime će koristiti solarnu energiju, a mediji u Kataru objavili su fotografije sa stadiona i pokazali su kako ovaj sistem izgleda nakon što je uspješno ugrađen na tribinama na ovih osam stadiona.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Pored toga što će se hladiti temperatura na stadion ove klime će služiti i za pročišćavanje zraka.

Top Komentari

Zoilomas
Sve vide boli sto Bosna ne ide.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti