Philippe Coutinho aplicirao za pasoš druge države

Dobre vijesti za Barcelonu

Philippe Coutinho aplicirao za pasoš druge države

Brazilski fudbaler Philippe Coutinho je ove zime stigao u Barcelonu iz Liverpoola za rekordnih 142 miliona funti.

Za katalonski klub je do sada postigao jedan gol i najbolje stvari se od njega tek očekuju, a za Barcelonu stižu dobre vijesti koje nisu direktno vezane za fudbalski teren.

Naime, Coutinho je podnio zahtjev za dobijanje portugalskog pasoša s kojim bi u Barceloni izgubio status "stranog" fudbalera. Portugal je zemlja članica Evropske unije, pa bi se tako u Barceloni otvorilo mjesto za nove fudbalere koje ne dolaze iz takvih zemalja. Za sada su takvi Coutinho, Yerry Mina i Paulinho.

Ono što Coutinhu omogućuje da dobije portugalsko državljanstvo je činjenica da je oženjen Portugalkom Ainom i to duže od tri godine, što je glavni uvjet za dobijanje pasoša po pravilima te zemlje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za one koji ne znaju, sličan potez je svojevremeno napravio i Luis Suarez koji, osim brazilskog, zbog supruge Sofije Balbi ima i italijanski pasoš, pa se ne vodi se kao strani fudbaler u Barceloni.

Top Komentari

Joks
Luis Alberto Suárez Díaz - Luis Suarez je urugvajski fudbaler, a ne brazilski (pasoš?) i tačno je da ima italijanski i URUGVAJSKI pasoš.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi