Martinez dobio molbu: "Odmori ga protiv BiH, treba mi"

Čini se da je bilo uzalud...

Martinez dobio molbu: "Odmori ga protiv BiH, treba mi"

Belgijski selektor Roberto Martinez je uvijek na slatkim mukama kada sastavlja ekipu, ali ovoga puta se susreo sa brojnim molbama svojih kolega koji treniraju najveće evropske klubove.

S obzirom da je Belgija već osigurala direktan plasman na Mundijal, mnogi očekuju da će Crveni đavoli na utakmicama protiv BiH i Kipra istrčati u kombinovanom sastavu, ali su sve prilike da se to neće desiti.

Martinez je za ove utakmice pozvao najbolje igrače s kojim raspolaže (osim Nainggolana) i već je najavio da će igrati svi koji budu spremni, što se neće svidjeti trenerima klubovima za koje nastupaju iz jasnog razloga - Prisutan je strah da bi se neko mogao povrijediti ili previše umoriti.

Belgijski selektor je već dobio molbu Maurizija Sarrija da poštedi Driesa Mertensa protiv Bosne i Hercegovine i Kipra jer mu je potreban u borbi za Scudetto, ali zanimljivo je da ni sam fudbaler ne želi odmarati.

"Razumijem zbog čega je moj trener iz Napolija zabrinut. Sada je žestok ritam, igramo utakmice svaka tri dana i logično je da postoji strah od povreda i umora. Međutim, ne želim da odmaram. Volim igrati za Belgiju i dugo sam čekao da postanem bitan dio ove ekipe. Sjedio sam na klupi, ali sam se borio za svoje mjesto i ne želim ga tako lako prepustiti bilo kome. Nema veze što smo se već plasirali na Svjetsko prvenstvo, želim igrati i pobjeđivati na svakoj utakmici", jasan je bio Mertens.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U izuzetku Christiana Bentekea i vjerovatno Romelua Lukakua, Dries Mertens bi mogao zaigrati u samom vrhu napada kao najistureniji napadač. To je pozicija koju već neko vrijeme igra u Napoliju, gdje mu ide fantastično.

"Bitno mi je samo da igram. Hoće li to biti na poziciji napadača, krila, veznjaka... manje je bitno. Igrat ću na poziciji koju mi odredi selektor Martinez, jer on se pita za to", zaključio je sjajni belgijski reprezentativac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi