FIFA odlučuje o utakmicama Iraka

FIFA odlučuje o utakmicama Iraka

Teme:

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) saopštila je da će uskoro odlučiti može li Irak ponovo da bude siguran domaćin za odigravanje utakmica u kvalifikacijama za prvenstvo svijeta 2014. godine, prenosi Tanjug. 

Nakon današnjeg sastanka sa iračkom delegacijom, u kojoj je bio i selektor nacionalne reprezentacije, legendarni Brazilac Ziko, FIFA je potvrdila da će bilo kakva odluka o ukidanju postojeće zabrane "biti zasnovana isključivo na sigurnosnim razlozima". 

 

Irak je u B-grupi azijskih kvalifikacija za Mundijal 2014. trebalo da bude domaćin Omanu 12. juna, nakon startnog meča u gostima protiv Jordana 3. juna. 

 

FIFA je zabranila Iraku da na domaćem terenu organizuje kvalifikacione utakmice za prvenstvo svijeta i Olimpijske igre 2012. iz sigurnosnih  razloga, nakon nestanka struje na stadionu u kurdskom gradu Irbilu tokom meča prethodne faze kvalifikacija za Mundijal protiv Jordana u septembru. 

Predviđeno je da Irak naredne utakmice u kvalifikacijama za planetarnu smotru u Brazilu kao domaćin igra u Dohi, u Kataru. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

 

Pored Iraka, Jordana i Omana, učesnici B-grupe azijskih kvalifikacija još su Australija i Japan, dok će u A-grupi igrati Južna Koreja, Iran, Uzbekistan, Katar i Liban.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.