FIFA pokrenula postupak: Krstajiću i Lichtsteineru prijeti suspenzija

Očekuju ih žestoke kazne?

FIFA pokrenula postupak: Krstajiću i Lichtsteineru prijeti suspenzija

E. Čaušević

Još uvijek se nisu smirile strasti nakon utakmice između Srbije i Švicarske, a čini se da je FIFA odlučila da riješi sve nedoumice oko dešavanja na ovom meču.

Disciplinska komisija FIFA-e je pokrenula postupak protiv selektora Srbije Mladena Krstajića, predsjednika Saveza ove zemlje Slaviše Kokeze, ali i kapitena Švicarske Stephana Lichtsteinera. Naime, FIFA istražuje Krstajića i Kokezu zbog izjava nakon meča na račun glavnog sudije Felixa Brycha.

S druge strane, Lichtsteiner bi mogao biti suspendovan iz bizarnog razloga. Naime, on je drugi gol koji je postigao Xherdan Shaqiri proslavio pokazivajući albanskog orla što je izazvalo bijes navijača Srbije. Kapiten Švicarske je bio pod utiscima atmosfere, pa se "uklopio" u slavlje svojih saigrača koji imaju porijeklo iz Albanije.

Također, od ranije FIFA istražuje Granita Xhaku i Shaqirija zbog navedenog slavlja i već se špekuliše da bi ovaj dvojac mogao dobiti po dvije utakmice suspenzije. Očekuje se da FIFA u narednim danima saopšti konačnu odluku po pitanju obje reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi