FIFA pokrenula postupak protiv Krstajića

Mogao bi biti kažnjen

FIFA pokrenula postupak protiv Krstajića

Selektora srbijanske reprezentacije Mladena Krstajića mogao bi koštati komentar na račun Felixa Brycha koji je sudio meč između Srbije i Švicarske.

Nezadovoljan sudijskim odlukama Krstajić je dan kasnije na konferenciji za medije kazao kako bi Brycha poslao u Hag da mu sude kao što je, kako je naveo, on sudio Srbiji u sinoćnjoj utakmici.

Naravno, ova izjava je izazvala veliku pažnju u sportskoj javnosti, a zbog nje bi Krstajić mogao da bude i sankcionisan jer je protiv njega disciplinski postupak pokrenula FIFA.

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) je također pokrenula postupak i protiv navijača reprezentacije Srbije, zbog uvredljivih i političkih poruka na tribinama.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Zbog političkih i uvredljivih transparenata na tribinama Poljaci su prethodno kažnjeni sa 10.000 švicarskih franaka, a postupak je pokrenut i protiv saveza Hrvatske i Argentine, zbog nereda na utakmici između ove dvije selekcije.

Top Komentari

Medo-Brundo
Sada ce p!ck3 opet plakati
27 2
zaboti janos
Fine izjave Krste su dosad bile lazne,poslije ove o sudiji.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi