FIFA promijenila pravila: Dozvoljeno pet izmjena, promjena pravila i za VAR
Foto - EPA

Odluka krovne kuće svjetskog fudbala

FIFA promijenila pravila: Dozvoljeno pet izmjena, promjena pravila i za VAR

M. Šljivak
Teme:

Izvršni odbor Svjetske fudbalske federacije (FIFA) izglasao je promjenu pravila o broju izmjena tokom utakmice.

Zbog pandemije koronavirusa klubovi će po povratku na teren imati pravo da umjesto tri koriste pet izmjena.

Ova odluka je donijeta zbog činjenice da je došlo do neočekivanog prekida sezone u kojem igrači nisu mogli normalno trenirati, a sada im slijedi period jakog tempa u nekoliko mjeseci.

Promjena pravila je samo privremena i koristit će se u narednih nekoliko mjeseci, a timovi će dodatne izmjene moći koristiti u određenim trenucima meča kako bi se izbjegla neopravdana krađa vremena.

Također, FIFA je donijela odluku da sve lige mogu prekinuti s korištenjem VAR-a i o tome će odlučivati čelnici liga.

Ovo su svakako zanimljive i očekivane promjene od strane FIFA, a prema određenim informacijama promjene pravila bi mogle potrajati sve do Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine, ako za to bude potrebe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije