Timovi će moći koristiti pet izmjena, ali u sistemu 2+2+1

Promijenjeno pravilo

Timovi će moći koristiti pet izmjena, ali u sistemu 2+2+1

A. Čaušević
Teme:

Do kraja maja i zvanično će biti potvrđena odluka da će timovi u nastavku sezone moći koristiti pet izmjena. 

To pravilo bi trebalo važiti i u sezoni 2020/21 s obzirom da će i naredne takmičarske godine raspored biti poprilično zgusnut.

"Očekuje nas naporan takmičarski kalendar, više utakmica tokom sedmice, a zdravlje igrača nam je prioritet. Ovim pravilom, mogu da se ublaže napori", navela je FIFA.

Međutim, treneri neće moći pauze praviti u pet intervala, već u tri, što znači da će se izmjene vršiti u sistemu 2+2+1, odnosno bit će dozvoljena tri zaustavljanja igre radi izmjene.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada su u pitanju utakmice u kojim bi se igrali produžeci timovi bi dobili pravo na još jednu dodatnu izmjenu što znači da bi trener za 120 minuta igre mogao promijeniti više od pola tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi