FIFA će usvojiti pravilo o pet izmjena, ali nema govora o skraćenju utakmica
Foto - EPA

U narednim danima promjena pravila

FIFA će usvojiti pravilo o pet izmjena, ali nema govora o skraćenju utakmica

M. Šljivak
Teme:

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) usvojit će pravilo o pet izmjena u nastavku sezone.

Prema saznanjima španske Marce, FIFA je spremna da prihvati zahtjev o pet izmjena po utakmici kojeg su tražili klubovi s obzirom na to da će imati malo vremena za pripreme pred nastaak prvenstava.

FIFA će im izaći u susret i kako bi se spriječile teže povrede zbog odigravanja velikog broja utakmica u kratkom periodu, klubovi će moći koristiti pet izmjena tokom jedne utakmice.

Ova odluka će biti zvanična u narednim danima, a treba svakako istaći da je FIFA odbila određene prijedloge da se utakmice skrate na samo 45 minuta.

Oni su ovaj zahtjev ocijenili kao potpuno neprihvatljiv jer bi se ubila strast za fudbalom i duh ove igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi