FIFA rang lista: BiH na 37. mjestu

Zmajevi napredovali za jednu poziciju

FIFA rang lista: BiH na 37. mjestu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine popela se za jednu poziciji na novoj FIFA rang listi. 

Na najnovijoj listi najboljih svjetskih reprezentacija koja je objavljena danas, „A” selekcija Bosne i Hercegovine se nalazi na 37. mjestu sa 753 boda, što je za jednu poziciju bolji plasman u odnosu na prethodni mjesec.

Listu predvodi selekcija Njemačke ispred Brazila, Portugala, Argentine i Belgije. Nijemci imaju 1602 boda, dok su Brazilci skupili 1483. Iza pomenutih reprezentacija slijede Španija, Poljska, Švicarska, Francuska, a top 10 zaključuje reprezentacija Čilea sa 1162 boda.

Podsjetimo, naša reprezentacija će narednog mjeseca igrati dva prijateljska meča i to protiv Meksika i Sjedinjenih Američkih Država.

Top Komentari

SEIKO
Sa starom ragom Džekom i pičkicom Pjanićem klizimo ka 50-om mjestu..sigurno.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi