Terimova želja se zna, a to nije posao selektora BiH
Igra imenima NSBiH ne donosi ništa dobro. Legendarni turski stručnjak nema namjeru da radi kao selektor, već su njegovi planovi usmjereni ka drugom poslu. (Foto: EPA)

Iskusni stručnjak želi preuzeti Galatasaray

Terimova želja se zna, a to nije posao selektora BiH

M. Šljivak

Komisija za izbor selektora fudbalske reprezentacije BiH boravila je nedavno u Istanbulu gdje je razgovarala sa iskusnim turskim stručnjakom Fatihom Terimom (64) o eventualnom preuzimanju našeg nacionalnog tima.

Terim je gospodski prihvatio razgovore, ali usprkos velikim očekivanjima bh. javnosti, Imperator se zahvalio na ponudi NSBiH, jer ima druge planove.

Oni su vezani za ekipu Galatasaraya. Njegova želja je da ponovo vodi ovaj tim i čini sve kako bi zamijenio hrvatskog stručnjaka Igora Tudora na klupi ovog tima.

Iako Tudor ove sezone bilježi dobre rezultate, Terim ima veliku podršku vodećih ljudi kluba i vrlo lako bi se moglo desiti da već u januaru 64-godišnji stručnjak po četvrti put sjede na klupu istanbulskog velikana.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Terimova želja je očigledna. Preuzimanje BiH mu nije bila čak ni opcija i njega ćemo vjerovatno uskoro gledati na klupi voljenog tima sa kojim je osvojio šest titula prvaka Turske.

Što se tiče selekcije BiH, većina imena sa spiska je tu "onako", a pitanje je hoće li se selektor dobiti prije januara, odnosno nekoliko dana pred put u SAD na prijateljske utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi