FIFA obradovala Zmajeve: Reprezentacija BiH napredovala na novoj rang listi

Ponovo smo među 60 najboljih

FIFA obradovala Zmajeve: Reprezentacija BiH napredovala na novoj rang listi

E. Ganibegović, foto: T. Hebib

FIFA je danas objavila novu rang listu.

U odnosu na prethodnu, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine napredovala je za dvije pozicije i sada je 59. reprezentacija svijeta sa 1391 osvojenim bodom.

Ovo je koliko toliko pozitivna vijest, nakon užasne 2021. godine u kojoj smo prosuli još jedne kvalifikacije i ostvarili samo dvije pobjede i to protiv slabašnog Kuvajta (1:0) u prijateljskoj utakmici, te protiv Kazahstana u kvalifikacijama (0:2).

Što se tiče naših rivala u Ligi nacija, najbolje je plasirana Rumunija koja je 47., Finska se nalazi na 57. poziciji, dok je Crna Gora plasirana na 72. mjesto.

Prva reprezentacija svijeta još uvijek je Belgija, a slijede ju Brazil, Francuska, Argentina, Engleska, Italija, Španija, Portugal, Danska i Holandija koja zatvara TOP 10.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Od reprezentacija iz regiona najbolje plasirana je naravno Hrvatska. Svjetski viceprvak je na 15. poziciji, a odlično kotira i Srbija koja je 25. reprezentacija na svijetu.

Naredne akcije našu reprezentaciju očekuju u martu, kada ćemo 25. i 29. u mjesecu na domaćem terenu odigrati prijateljske utakmice protiv Luksemburga i Gruzije. 

Promo

Top Komentari

bk123
Koji glup naslov...nema nas šta FIFA obradovati ili ne...naš plasman je zasluga naših igara kakve god one bile...ne može nas FIFA staviti u Top 10 pa da nas obraduje....samo teren je mjerilo
8 2
87618
Pa ne igras utakmice , a odes za dvije pozicije gore , eto ispade bolje da ne igramo , mozda skocimo za jos koje mjesto :)
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi