Godina nova, priča stara: Petev na novom iskušenju da napusti kormilo reprezentacije

Hoće li odoljeti?

Godina nova, priča stara: Petev na novom iskušenju da napusti kormilo reprezentacije

A. Čaušević

U petak se navršila godina kako je Ivaylo Petev i zvanično postao selektor reprezentacije BiH.

Iza bugarskog trenera je godina sasvim solidnog rada. Napravljen je iskorak u odnosu na ranije cikluse, međutim kvalifikacije su bile neuspješne jer se nije otišlo ni do baraža.

Petev je početkom decembra imao ponudu da preuzme jedan od belgijskih klubova, a ta priča je ponovo postala aktuelna.

Tada je za dovođenje Bugarina bio zagrijan Oostende, a ista situacije je i sada nakon što je dosadašnji trener Alexander Blessin otišao na klupu Genoe.

Mediji u Belgiji pišu da će izvršni direktor Oostendea Gauthier Ganaye na klupu vrlo vjerovatno angažovati stranca, a među kandidatima je i Petev.

Selektor Zmajeva se nalazi na listi od četiri imena. Osim njega tu su još Nijemac Daniel Stendel, Nizozemac POter Hybulla te Austrijanac Markus Schopp.

Dakle, godina nova, priča stara za Petev. Prošli put je odolio iskušenju da se vrati klupskom fudbalu, a prema svemu sudeći će biti i tako.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Naredni izazovi našu selekciju čekaju u martu kada će u dva prijateljska duela dočekati Gruziju (25. mart) i Luksemburg (29. mart).

Takmičarski mečevi su na programu u junu. Tada će krenuti novo izdanje Lige nacija. Protivnici BiH su Finska, Rumunija i Crna Gora.

Top Komentari

Beclija90
„Iza bugarskog trenera je godina sasvim solidnog rada.“ Kako vas bolan nije sramota… fuj
14 1
user1640613707
Ne idi, haman će te zvati u PSG
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi