Svi slave Messija kao junaka Argentine osim njega: Kolega iz reprezentacije ovim je rekao sve
Lionel Messi označen je kao glavni 'krivac' za osvajanje titule prvaka svijeta

Za njega nema dileme

Svi slave Messija kao junaka Argentine osim njega: Kolega iz reprezentacije ovim je rekao sve

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Argentine postala je nedavno novi prvak svijeta, a u finalu odigranom u Kataru su boljim izvođenjem penala savladali selekciju Francuske. Finale je obilježila čudesna odbrana Emiliana Martineza u posljdenjim sekundama meča i on je definitivno najzaslužniji čovjek za osvajanje trofeja.

Argentina je pobjedom nad Francuskom po treći put u histroji postala prvak svijeta i dok svi Lionela Messija dižu u nebesa kao najzaslužnijeg za trofej, golman Emiliano Martinez je najveći junak.

Sjajni čuvar mreže je u posljednjim sekundama meča imao odbranu karijere. Randal Kolo Muani je izašao sam ispred njega, raspalio je po lopti, ali je pantera na golu Gaučosa uspjela čudesno skinuti loptu i odvesti meč na penale gdje je ponovo bio dominantan.

I dok mnogi Argentinci slave Messija, tetoviraju ga na čelo, ruke, noge, reprezentativac ove zemlje Alejandro 'Papu' Gomez ipak vjeruje da je Martinez najveći junak.

Papu Gomez posvetio tetovažu 'istinskom' junaku Argentine

On je zbog toga odlučio istetovirati svog kolegu. Njegovo tijelo zauvijek će krasiti intervencija koju je imao Martinez, a Papu se tetovažom pohvalio na društvenim mrežama.

Pored Martineza on je ispisao i vrijeme odbrane. Igrao se 123. minut (122 minuta i 43 sekunde) i ova tetovaža je definitivno nešto što će mnogo značiti i odličnom golmanu.

Oglasi

Emiliano Martinez je iznenada postao broj jedan u reprezentaciji Argentine. Nakon fenomenalnih nastupa u Arsenalu dobio je poziv u nacionalni tim 2021. godine i postao je broj jedan.

Ukupno je 30-godišnji golman odradio 26 utakmica, a pored titule na Mundijalu osvojio je i Copa America te je na pravi način počeo reprezentativnu karijeru.

On je na Mundijalu proglašen i za najboljeg golmana. To je bio sasvim očekivan izbor, ali je izazvao ogromnu pažnju kontroverznim slavljem.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U profesionalnoj karijeru koju je počeo u londonskom Arsenalu, gdje na kraju ipak nije dobio pravu šansu, nastupao je za veliki broj timova kojima je bio posuđen.

Lutao je od jednog do drugog kluba, a sada je ipak došlo sve na svoje i Martinez je prvi golman Aston Ville.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti