FIFA bez milosti: Suspendovana dva Saveza
FOTO - EPA

Danas donešena odluka

FIFA bez milosti: Suspendovana dva Saveza

A. Beganović
Teme:

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) suspendovala je Fudbalski savez Čada i Fudbalski savez Pakistana.

Ured Vijeća FIFA-e donio je ovu odluku zbog uplitanja politike i trećih strana u radove pomenutih fudbalskih saveza.

Konkretno, Fudbalski savez Čada suspendovan je jer je Vlada ove države povukla ovlasti Saveza, uspostavila vlastito tijelo za kontrolu fudbala, te zauzela prostorije Saveza. Suspenzija će biti ukinuta nakon što Fudbalski savez Čada potvrdi da je Savez ponovo pod njihovom kontrolom.

S druge strane, Fudbalski savez Pakistana suspendovan je zbog uplitanja treće strane u rad Saveza što se krši sa pravilima i propisima Međunarodne fudbalske federacije.

FIFA je bila primorana donijeti ovakvu odluku nakon što su protestanti preuzeli sjedište Saveza i uklonili Komitet za normalizaciju, koji je imenovala FIFA.

Top Komentari

Zgembic
Ovi ocito nisu nikad culi kako nasa ****a vode savez
7 0
Mowzilla
Steta sto nije i NFSBiH...
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi