Igrači tuguju, Savez nije imao drugog rješenja: Zbog krize odustali od kvalifikacija za SP u Kataru

St. Lucia odstupila iz kvalifikacija

Igrači tuguju, Savez nije imao drugog rješenja: Zbog krize odustali od kvalifikacija za SP u Kataru

E. Škorić
Teme:

St. Lucia je odustala od kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo zbog prevelikih troškova.

Saint Lucia je otočna država na granici Karipskog mora i Atlanskog oceana, koja je u kvalifikacijama u Sjevernoj i Srednjoj Americi i na Karibima trebala da igra u grupi s Nikaragvom, Haitijem i Belizeom.

Usljed financijskih problema izazvanim koronavirusom, St. Lucia je FIFA-i saopštila da nema namjeru da se bori za mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje je objektivno niko ni ne očekuje.

To je ujedno prva od 211 država koja je odlučila da ne igra kvalifikacije za SP u Kataru. Trenutno je 175. mjesto na FIFA listi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Nije isključeno da Svjetska nogometna federacija kazni Nogometni savez St. Lucije zbog napuštanja kvalifikacija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi