FIFA traži rješenje: Osam utakmica u jednom mjesecu?

Prave se planovi

FIFA traži rješenje: Osam utakmica u jednom mjesecu?

Teme:

FIFA traži način da "zatvori" reprezentativni kalendar. Trenutno su glavešine svjetske kuće fudbala najbliže scenariju: osam utakmica tokom jednog mjeseca.

Dakle, FIFA je smislila novi projekat, koji se, međutim, možda neće odmah svidjeti UEFA-i.

FIFA svim silama želi nadoknaditi propušteno i odgođeno zbog pandemije novog koronavirusa. Tako su i prijateljski mečevi prvobitno zakazani za mart otkazani i odgođeni, za sada, za juni. Ugroženi su i termini septembar-oktobar.

Glavno pitanje je: Kako dozvoliti odigravanje svih predviđenih utakmica, a prilagoditi se kalendarima nacionalnih takmičenja, koji su također poremećeni? Tu su i UEFA-ina reprezentativna takmičenja...

Daily Mail piše o radikalnoj ideji koja se pojavila u FIFA-i. Riječ je puno dužem reprezentativnom prozoru nego inače, koji bi ponudio reprezenetacijama mogućnost da odigraju osam uzastopnih utakmica. Riječ je, inače, o većem broju utakmica nego što ih odigraju finalisti svjetskih prvenstava tokom jednog turnira.

Ideja je da se u jedan mjesec "zgura" maksimalno šest mečeva Lige nacija i dva FIFA-ina prijateljska meča.

Za sada se razmišlja o terminu novembar-decembar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi