FIFA uvela privremena pravila vezana za okupljanja reprezentacija

Kako će uticati na reprezentaciju BiH?

FIFA uvela privremena pravila vezana za okupljanja reprezentacija

Esmer Oštraković
Teme:

Na današnjem sastanku Upravnog tijela FIFA-e, doneseno je nekoliko važnih, ali privremenih odluka.

Sve su vezane uz reprezentativca okupljanja, a dato je pravo klubovima da ne puštaju igrače u nacionalne timove ako je u državi u koju putuju pripisana obavezna samoizolacija od najmanje pet dana.

Osim toga, ukoliko postoje restrikcije za putovanje u zemlju gdje odigravaju utakmicu, ekipe nisu dužne pustiti svoje igrače u reprezentaciju.

Ova privremena pravila odnosne se na okupljanja od 31. augusta pa sve do 8. septembra, te nogometašicama od 14. do 22. septembra.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Ostaje da vidimo kako će sve ovo i da li će uticati na reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Poznato je samo da Miralem Pjanić neće igrati naredne utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi