FIFA žestoko kaznila hrvatskog drugoligaša

Rigorozna kazna

FIFA žestoko kaznila hrvatskog drugoligaša

S. Grebović

Krovna kuća svjetskog fudbala je kaznila ekipu Rudeša zbog kršenja finansijskog fair playa.

Prošlosezonski član 1. HNL neće moći dovoditi igrače u narednih godinu i pol dana zbog malverzacija u vezi transfera igrača. Pored toga klub iz Zagreba FIFA je olakšala za 92 hiljade eura.

FIFA-i su bili sumnjivi transferi Zoungranua i Amoatenga koji su poslati na posudbe, kao i dovođenje Brazilca Carlosa.

"Tražili smo reviziju slučaja. Za tri dana će sve biti u redu, sigurno. O čemu se zapravo radi? Pa bivša je uprava dovela 2018. brazilskog igrača Carlosa rođenog 2000. godine iz Recifea, a zbog 'lošeg čitanja papira', Rudeš bi sada trebao platiti 92.000 eura. Prijašnja Uprava nije dovoljno ozbiljno pristupila tom pitanju, jer nije prevela papir s portugalskog", pojašnjava Ivica Zorica, izvršni predsjednik ovog kluba.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Inače, Rudeš je prije desetak dana u Međugorju u sklopu priprema snage odmjerio sa Željezničarom, gdje je tim sa Grbavice slavio rezultatom 2:1.

Top Komentari

pero98
U Rijeku dolazi Felipe Pires na posudbu.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi