FIFA žestoko kažnjava Fudbalski savez Španije

Zbog kršenja pravila oko transfera

FIFA žestoko kažnjava Fudbalski savez Španije

Endin Čaušević
Teme:

FIFA je danas saopštila da će ponovo kazniti Fudbalski savez Španije zbog toga što su prekršili pravila oko transfera maloljetnih igrača koji su došli iz inostranstva.

Čelnici FIFA-e danas su obavijestili Fudbalski savez Španije da uskoro mogu očekivati kaznu zbog kršenja pravila oko transfera i registracije mladih igrača. Glavni razlog toga je što su ova pravila prekršili Atletico i Real Madrid. 

Poznato je da je FIFA već ranije kaznila ova dva kluba koji u naredna dva prelazna roka neće moći biti aktivni. Iako su pravilo prekršili klubovi na kraju će novčanu kaznu dobiti i Fudbalski savez Španije.

Prije nekoliko godina istu stvar napravila je i Barcelona, a tada je FS Španije na račun FIFA-e morao platiti 220.000 franaka. Ovaj put prekršaj je nešto teži i špekuliše se da će ovaj put biti milionska kazna. FIFA je poručila da će kazne biti mnogo rigoroznije ukoliko se ove stvari ponove u Španiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi