Figo ima svog favorita za Zlatnu loptu: Defanzivcima je mnogo teže, ali on je to zaslužio

Tako smatra legendarni Portugalac

Figo ima svog favorita za Zlatnu loptu: Defanzivcima je mnogo teže, ali on je to zaslužio

Legendarni reprezentativac Portugalac i fudbaler Real Madrida i Barcelone Luis Figo ima svog favorita za Zlatnu loptu.

Za razliku od mnogih kojima su samo Leo Messi i Cristiano Ronaldo u glavi kada se spomene ova nagrada, Figo smatra da bi istu trebao osvojiti Sergio Ramos.

Kapiten Real Madrida je u posljednjih pet godina osvojio četiri Lige prvaka, ali nikada se nije našao ni u užem izboru kada je u pitanju osvajanje nagrade za najboljeg igrača svijeta.

Figo smatra da bi se to trebalo promijeniti.

"Jasno je da je Ramos zaslužio da osvoji Zlatnu loptu. Biti defanzivac je skoro kao biti golman. Mnogo je teže osvojiti ovu nagradu, ali Cannavaro je to uspio. Zbog kvaliteta koji posjeduje Ramos je zaslužio Zlatnu loptu", zaključila je nekadašnja zvijezda Reala.

Luis Figo nakon 19 godina konačno otkrio: Zašto sam otišao iz Barcelone u Real?

Također, on je otkrio zašto je prije 19 goidna napustio Barcelonu i prešao u Real Madrid.

"Odluka o odlasku u Real je došla iz nekoliko razloga. Želio sam trofeje, želio sam da napredujem u svim segmentima: ekonomski, titulama, prestižom... Zatim sam otišao u Inter jer sam tražio svoju fudbalski sreću", rekao je Figo.

Legendarni Portugalac je u Realu ostao pet godina. Ukupno je odigrao 239 utakmica i postigao je 57 golova za Kraljeve.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Interesantno je svakako da je u Barceloni i Realu osvojio po sedam trofeja,, ali je sa Realom došao do trofeja kojeg svi žele, onog u Ligi prvaka.

U dresu Barcelone Figo je odigrao 249 utakmica i postigao je 45 golova.

Top Komentari

Salah
Neznam na kakvim je drogama ova Figo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi