"Figo je kukavica koja nas je izdala, Neymarov odlazak u Real bi bio druga stvar"

Bivši predsjednik Barce i dalje pamti izdaju Portugalca

"Figo je kukavica koja nas je izdala, Neymarov odlazak u Real bi bio druga stvar"

Neymar je po svemu sudeći završio sezonu nakon teške povrede protiv Marseillea prije nekoliko dana. A kako su još uvijek aktuelne špekulacije da bi on na ljeto mogao preći u Real Madrid, možda je susret protiv Marseillea bio Neymarov zadnji u dresu PSG-a.

Ipak, kada se govori o Neymarovom potencijalnom transferu u Real radi se isključivo o glasinama i medijskim nagađanjima, dok konkretnih "dokaza" i dalje nema.

Navodno je Neymar već neko vrijeme nesretan u PSG-u i sve frustriraniji zbog nedostatka konkurencije u francuskoj Ligue 1, te bi samo godinu dana nakon dolaska iz Barcelone mogao napustiti Park prinčeva.

Bio bi to dakle jedan od rijetkih slučajeva da nekadašnji fudbaler Barce obuče dres Real Madrida, te bi ovakav transfer sigurno izazvao dosta kontroverzi, iako se ne bi radilo o direktnom prelasku iz jednog u drugi klub.

S obzirom da se radi o igraču "velikog kalibra" mnogi su Neymarov potencijalni transfer u Real uporedili sa onime legendarnog Portugalca Luisa Figa.

Naime, Figu navijači Barce nikada nisu oprostili što je 2000. godine u jednom od najkontroverznijih transfera svih vremena napustio Nou Camp i otišao put Santiago Bernabeua.

Ipak, bivši predsjednik Barce Joan Gaspart smatra da se slučajevi Neymara i Figa ne mogu porediti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Neymarov potencijalni transfer u Real se ne može porediti sa Figovim... Figo nas je napustio izdajnički i nije nam ostavio vremena da obnovimo ekipu. On je kukavica koja nas je izdala... Neymar je otišao zbog novca i tačka", jasan je bio Gaspart u razgovoru za špansku Marcu.

Inače, Gaspart je obnašao funkciju predsjednika od jula 2000. do februara 2003. godine, a njegov mandat na čelu katalonskog kluba je počeo upravo u vrijeme kada je Figo i zvanično postajao fudbaler ljutih neprijatelja, Real Madrida.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi